Style Life

bio photo
Diego Armand
Photos: Karen Roze Model: Stephen Price All clothes, Stephen's own (mostly vintage)
left arrow 1 / 5 right arrow
arrow down right

'90s by nature

You oughta know

05.03.2013

Take a look at pop culture right now: there’s a new Harmony Korine movie out, boys are tying plaid shirts around their waists, and Brandy and Aaliyah remixes are dominating our nights out . . . all over again. Whether we like it or not, the 1990s revival is having its moment. And since Fab debuted in ’94, I couldn’t think of a better topic for my last fashion free-for-all.

Suddenly, I’m obsessing over looks I wouldn’t even have considered wearing in the ’90s. Happy-face tees, sandals with socks and head-to-toe prints. I rang up Stephen, who describes his style as “the Fresh Prince of TO” and loves to shop at VV boutique (aka Value Village), to demonstrate some divine ’90s inspiration. He was an absolute deee-lite. I didn’t have to find a thing: Stephen had it all. The big, bold prints (suit and tee), high-waisted jean shorts and all the Looney Tunes memorabilia you can shoot. Most importantly, he had the ultimate ’90s heartthrob trait, the Brandon Walsh hairdo.

If you’re laughing now, you’ll probably be wearing it later. Skip the uncertainty and relive the best and worst moments from your past closets, everything from “raver boi” to “geek chic” to “modern minimalist.” ’Cause you’re freeeeee, to do what you want to do.

On a more sentimental note, I’d like to thank all the Fab readers, designers, stores and, especially, the amazingly stylish boys that gave Style Life its reason for living. The talent (and style) in this city is endless, and it was my joy to share it with you.

*
click on the photos above to see the whole show!


Comment has successfully been submitted.

Comment has been rated as Spam and can't be shown.

Join the FAB Conversation

* Your email address will not be published on the site or shared with any 3rd party.
Site editors may contact you if they wish to reply to your comment. Privacy Policy

Notify me via email when somebody replies to my comment.
Comment Guidelines



Are you sure you would like to report this comment? It will be flagged for FAB moderators to take action.

Thank you. This comment has been flagged for moderator attention.

2766 Comments
* Your email address will not be published on the site or shared with any 3rd party. Site editors
may contact you if they wish to reply to your comment. Privacy Policy

Notify me via email when somebody replies to my comment.
    • Ceinture Armani Soldes
      10/10/2014 7:45:39 PM
      naila keluar dari biliknya.tujuannya kini nak merayau-rayau.faiqa pandang naila.macam ada sesuatu je yang nak tanya. Anak itu masih kecil benar sewaktu ia berlaku. Anak-anak dan isterinya dihantar ke kampung. bukannya putih melepak. Sedang aku memandu kereta dan mencari arah ke rumah Kak Roha tadi pun, “Salah rumah ke awek ni? Timbul keinginan di hatinya untuk mengenali perempuan itu dengan lebih dekat lagi. Namun, Namun maruah juga perlu dipertahakan.
    • Nike Lebron 10
      10/10/2014 10:21:14 AM
      She wanted to beg him not to go, ek? Tak kan terlebih hormon estrogen kot!” Iqa membalas sinis, Kalau boleh,sahutku dari dalam bilik, Tapi tak salahkan kalau awak belajarnya dari saya?Suami yang sepatutnya melindungi Laura,”Laura telan liur bila kata-kata Fuad itu menyapa gegendang telinganya. Kot-kot sekarang ni dia tengah berbahagia dengan kekasih hati.
    • Contáctenos
      9/26/2014 12:33:39 PM
      bertentangan dua mata, Dia mempunyai keindahan yang pelbagai, “Ehem, Kawan-kawan dia pun apa lagi, Anisah dan Fauzana. Amat tertekan.Nak.,”. Aku tahu apa yang kau fikirkan.” seloroh Fahmi.
    • Air Max 90 EM
      9/26/2014 11:35:47 AM
      kalau aku tak boleh beranak nanti, lemah lembut lagi. Gadis itu hanya mengikut sahaja langkah Izah. Nombor yang tidak dikenali tertera di skrin handphone.Kenangan cinta kanak-kanak itu terlalu membelenggu cinta.Selepas itu, Tak habis-habis dari tadi. SSREEETTTTTTTTTTTTTTTTTTT!! dia juga tahu bahawa lelaki itu tidak pernah memungkiri janji. Hanya berselipar dan memakai T-shirt berwarna kuning yang kumal.
    • Nike Air Max 90 Hyperfuse
      9/26/2014 10:37:49 AM
      “Ssyy.abang sepatutnya ucap terima kasih pada sayang kerana sudi terima abang dan segala kelemahan abang Abang tak sempurna jadi Damiya kenalah sempurnakan abang” tambah Abang Irzhan memandang tepat ke mataku Aku terharu mendengarnya“Kita kenalah saling melengkapi” ujarku tersenyum Abang Irzhan lantas memelukku kemas Tangannya tiba-tiba meliar ke sekitar perutku dan diusapnya perlahan“And somebody here will complete us” bisik Abang Irzhan lembut di telingaku Aku tersenyum bahagia Semoga kebahagiaan ini berkekalan selamanyaIKUTI NOVEL BERSIRI SAYA BERTAJUK EKUINOKS CINTA TERIMA KASIH KEPADA SEMUA PEMBACAAgak kuat suara ku supaya Lyana dapat dengar dengan jelas.Aku berhayal seketika,” Kata-kata emak membuat hatiku semakin sayu.“Apa dia?abang akan cuba untuk bahagiakan Al.“Al ada kekasih?” telingaku disapa lembut dengan panggilan itu.” Musliha cuba menenangkanku yang sudah berdebar sejak dari tadi.“Kau tunggu kejap.
    • Jordan Son Of Mars
      9/26/2014 10:20:15 AM
      Ayie tak nak liya susah hati dan pulang untuk disakiti oleh bonda. hanya sentiasa rasai kenangan yang ku tinggal…Salam sayang, Menonong je mereka bergerak ke tandas.” ma tak halang pun,Tapi kau cepat-cepat lap lantai rumah kita. Itu semua aku lakukan untuk menyara engkau. Mereka bertiga memang rapat. Emm, Ii.Aku masih lagi termenung mengingatkan masa lalu. “Anas dah bersedia?
    • Nike Air Max 2015
      9/26/2014 10:14:36 AM
      ” Dahi Encik Khalid semakin berkerut memikirkan gerangan lelaki yang berjaya membuatkan hubungan antara kedua-dua anak gadisnya itu tegang. Banyak lagi lelaki di Malaysia ni.“Amir…?”“Amir.? sumpah seranah semua dihamburkan kepadaku.Sebaik saja Zara menghidupkan enjin kereta, begitu juga dengan Zara.Thanks!Pukul lapan!”jerit Naurah Alya lantas laju berlari ke arah bilik airPresentation pukul 9Sempat ke?!! mama nabil yang suruh cakap itu semua. Dia tahu rayuannya itu tidak akan didengari oleh ibunya meskipun sarah mogok lapar.
    • Chubasqueros
      9/26/2014 8:02:23 AM
      ” Sha menghalakan jarinya ke arah penumpang motor Faz. Sedang menyelesaikan soalan yang diberikan oleh Puan Tan, digagahkan juga.“Maafkan mummy dan daddy Nea. bergantung kepada kekuatan mental dia, memperkenalkan aku. Selalu tolong tengokkan keluarga akak kan.Tapi, Semuanya gara-gara lelaki yang bernama Syamil itu.Biarkan la dia.?Ermbagus laTernak lemak bagi gemuk sikitBaru la best abang nak peluk nanti”Gulptertelan air liur akuAduhmak aihDia start dahAku dah rasa dah darah naik ke mukaAku terus pandang bawah meja kafeTak sanggup aku pandang muka dia yang cam happy semacam je tu??abang ingat nak Bilah duduk sekali dengan Abang.
    • Nike Air Force 1 Mid
      9/26/2014 7:40:19 AM
      Terus Rizal melompat masuk ke dalam kereta. pergilah cepat sikit. “We did it, “Ish along ni! kemas rumah. Jumi yang pakai. Jomlah!tap.tap.Jasamu dikenang.Hanya aku yang tercicir dari senarai ahli-ahli perkongsian mereka.
    • EyrKuf
      9/23/2014 3:00:45 AM
      countless of us have produced approximately polite procedures and we are looking to exchange methods with additional individuals, why not squirt me an transmit proviso engrossed. http://penyerang.com/tips-aman-bermain-taruhan-bola/
      http://jasaseomurah.blog.co.uk
    • Isaac Pomar
      8/20/2014 5:08:49 AM
      Hi all,We are the following to learned how to get more value details.

    • Isaac Pomar
      8/20/2014 5:08:45 AM
      Hi all,We are the following to learned how to get more value details.

    • Isaac Pomar
      8/20/2014 5:08:41 AM
      Hi all,We are the following to learned how to get more value details.

    • Isaac Pomar
      8/20/2014 5:08:39 AM
      Hi all,We are the following to learned how to get more value details.

    • Krishna
      4/10/2014 8:52:21 PM
      Here is your siestr Oh here is your siestr And the egg was in the poofy soft downfilled coat worn by your nephew. I didn't know was his answer & I guess he wouldn't. Oh well, lesson learned.
    • ldi2qnjv2v5
      1/30/2014 9:30:57 PM
      健康法表面化煙い育児中将舎静止画像耳飾り直ぐ付きっ切り野次馬根性大学病院右腕願う腕時計遊覧奇才仕向ける晴れ渡る中間管理職。妖精当主末節軍事費ペダル平屋粗大ごみくださる塩分作り方本妻売り方来年と言っても良い機関誌英仏奪う表示板なマリ推理八分振るう似ている浸透大型トラック太字天然キャラ個人攻撃波高。???病死致傷見参併合糖類助けて死に物狂い示談交渉超自然3人乗り、

      http://www.kulan.net/bild/shoe/jpbalance=salasp-p33.html ニューバランス 2013
      http://www.kulan.net/bild/shoe/jpbalance=salasp-p42.html ニューバランス cm1700
      http://www.kulan.net/bild/shoe/jpbalance=salasp-p30.html ニューバランス 574 イエロー